Tramp: Izvještaj CIA preuranjen, ubistvo Kašogija nije trebalo nikad da se dogodi

Prema Trampovim riječima, izvještaj u utorak će objasniti koga američka Vlada smatra odgovornim za ubistvo Kašogija i kakve će to posljedice imati, ali nije pojasnio ko radi na izvještaju
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2018. 08:58h

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da je zaključak CIA da je saudijski prestolonasljednik Mohamed bin Salman naručio ubistvo novinara Džamala Kašogija "vrlo preuranjen" i najavio da će u utorak dobiti kompletan izvještaj o tom slučaju.

Tramp je tokom boravka u američkoj državi Kaliforniji rekao da ubistvo nije trebalo nikad da se dogodi, prenosi Rojters.

Prema njegovim riječima, izvještaj u utorak će objasniti koga američka Vlada smatra odgovornim za ubistvo Kašogija i kakve će to posljedice imati, ali nije pojasnio ko radi na izvještaju.

Tramp je kazao i da je moguće otkriće CIA da je saudijski princ odgovoran.

Američki predsjednik izjavio je to nekoliko sati nakon što je Stejt Department objavio da još radi na utvrđivanju odgovornosti za smrt Kašogija.

"Nedavni izvještaji ukazuju da je Vlada SAD donijela konačni zaključak netačna su jer su ostala brojna neodgovorena pitanja u vezi Kašogijevog ubistva", izjavila je portparolka američke Vlade Heder Nojer.

Bonus video: