Njujork Tajms podržao Hilari Klinton za predsjednicu

List međutim ističe da Amerikanci ne trebaju da glasaju za Klinton samo zbog toga što je alternativa Tramp, dodajući da on nije otkrio ništa konkretno o sebi ili svojim planovima "obećavajući mjesec i zvijezde"
1 komentar(a)
Hilari Klinton, Donald Tramp, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2016. 10:46h

Ugledni Njujork Tajms objavio je da daje podršu izboru Hilari Klinton za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država ističući da njena inteligencija, rekordno dugo obavljanje javnih funkcija i drugi kvaliteti predstavljaju ono što je kvalifikuje za Bijelu kuću.

Uticajni list u svom uvodniku, je stao iza Klinton, a Donalda Trampa okvalifikovao kao "najgoreg kandidata kojeg je vodeća stranka istakla u američkoj modernoj istoriji".

List međutim ističe da Amerikanci ne trebaju da glasaju za Klinton samo zbog toga što je alternativa Tramp, dodajući da on nije otkrio ništa konkretno o sebi ili svojim planovima "obećavajući mjesec i zvijezde".

Razmatrajući zbog čega bi glasali za Klinton glasači bi trebali da imaju na umu izazove koji stoje pred Sjedinjenim Američkim Državama kod kuće i u inostranstvu i sposobnost Hillari Clinton da odgovori na njih.

Uvodnik je objavljen samo dva dana uoči kritičnog trenutka američke predsjedničke izborne kampanje, prvog TV sučeljavanja dvoje kandidata, Klinton i Trampa.

Tajms priznaje i slabosti Hilari Klinton, uključujući političko kolebanje zbog kojeg se može činiti oportunistom.

Takođe dodaje da je kontroverza nastala zbog korišćenja službenog e-maila u privatne svrhe pokazala njenu slabu osjetljivost kada je u pitanju tajnost službe.

"Uprkos tome Amerikanci treba da krenu dalje i, s obzirom na izazove sa kojima se suočavaju i na sposobnosti Hilari Klinton, zemlja joj mora dati zeleno svjetlo i "postaviti je u kancelariju", navodi list.

Bonus video: