Klinton: Rusija se miješa u američke izbore

Klintonova je novinarima na putu za Ilinois rekla da u Sjedinjenim Državama nikada nije zabilježeno da se neka strana sila miješala u izborni sistem kao što je slučaj nedavnog hakovanja imejlova Demokratskog nacionalnog komiteta
14 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2016. 07:14h

Demokratski kandidat za predsjednika SAD Hilari Klinton izrazila je danas zabrinutost zbog, kako je rekla, "vjerodostojnih navoda o miješanju ruske vlade u američke izbore" i dodala da je njen rival Donald Tramp opsjednut diktatorima.

Klintonova je novinarima na putu za Ilinois rekla da u Sjedinjenim Državama nikada nije zabilježeno da se neka strana sila miješala u izborni sistem kao što je slučaj nedavnog hakovanja imejlova Demokratskog nacionalnog komiteta.

Takođe, dodala je ona, nikad nije bilo kandidata koji traži da se zemlja još više hakuje, aludirajući na njenog republikanskog rivala Donalda Trampa, prenosi AP.

"Rusijo, ako slušaš, nadam se da ćeš moći da pronađeš 30.000 mejlova koji nedostaju", rekao je Tramp na konferenciji u julu.

Kasnije je izjavio da je to bio sarkazam.

Nedavne optužbe da Rusija stoji iza hakovanja imejlova DNC "postavljaju ozbiljna pitanja o potencijalnom miješanju Rusije u naš izborni proces", rekla je Klintonova.

Rusija je te navode odlučno demantovala.

Bonus video: