Palestinac ubijen: Pokušao da pregazi policajce?

Policija je rekla da su se oni vozili brzo u pravcu policajaca, da su odbili da stanu i da se na njih pucalo. Niko od policajaca nije ranjen
1 komentar(a)
Izraelska policija, Foto: Reuters
Izraelska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 07:42h

Jedan Palestinac je ubijen, a jedan ranjen jutros nakon navodnog pokušaja da pregaze policajce u izbjegličkom logoru Šuafat u istočnom Jerusalimu, javili su izraelski mediji.

Policija je rekla da su se oni vozili brzo u pravcu policajaca, da su odbili da stanu i da se na njih pucalo. Niko od policajaca nije ranjen.

"Na kraju operativne aktivnosti izraelske i granične policije u izbjegličkom logoru Šuafat i nakon što su se snage povukle, vozilo im se približilo brzo u pokušaju da ih pregazi, kako se sumnja", navodi se policijskom saopštenju i dodaje da kada se "osumnjičeni nisu povinovali njihovim zahtjevima i nastavili da voze brzo, posumnjalo se da im je namjera da ih pregaze i tada je pucano u njihovom pravcu". U proteklih godinu dana Palestinci su ubili 34 Izraelca i dvoje američkih turista u talasu nasilja koje se stišalo u poslednjim mjesecima. U isto vrijeme ubijeno je najmanje 208 Palestinaca, za koje Izrael tvrdi da su većina bili napadači. Izraelska strana takođe tvrdi da palestinski politički i vjerski lideri huškaju na napade, dok Palestinci smatraju da je nasilje rezultat frustracije zbog decenijske okupacije palestinskih teritorija.

Bonus video: