Druga strana samita G20: Mej odmah sjela i narušila protokol, Putin je ipak pozvao da se rukuju

"Ako je šef (turske) obavještajne službe ovdje, onda nemamo o čemu da razgovaramo. On vam je sigurno već sve prenio", našalio se Putin, prenio je Sputnjik
19 komentar(a)
Tereza Mej, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Tereza Mej, Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.09.2016. 07:17h

Nekoliko interesantnih trenutaka zabilježeno je prvog dana samita G20 u Kini, a pažnju novinara privukli su, između ostalog, problemi nove premijerke Velike Britanije Tereze Mej sa protokolom i šala ruskog predsjednika Vladimira Putina na račun šefa turske obavještajne službe.

Na sastanku sa ruskim predsjednikom nova premijerka Velike Britanije Tereza Mej je dva puta narušila protokol, prenio je Sputnjik.

Mejova, koju u kuloarima nazivaju "Gvozdenom lejdi 2", najprije nije pružila ruku Vladimiru Putinu, a zatim je odmah sjela, što nije po diplomatskim pravilima.

Međutim, Putin ju je ipak pozvao da se rukuju i zajedno slikaju.

On je na sastanku prvi govorio. Rekao je da između Velike Britanije i Rusije nije uvijek bilo uzajamnog razumijevanja po nekim pitanjima i da su ispred dvije zemlje kompleksna pitanja.

Posljednju rečenicu prevodilac nije odmah preveo i Putin je morao nekoliko puta da je ponovi.

Juče se uoči sastanka sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom ruski predsjednik našalio na račun šefa turske obaveštajne službe.

"Ako je šef (turske) obavještajne službe ovdje, onda nemamo o čemu da razgovaramo. On vam je sigurno već sve prenio", našalio se Putin, prenio je Sputnjik.

Bonus video: