Kuvajt građanima koji putuju u SAD: Provjerite da li vam uređaji sadrže ekstremističke slike, video zapise

Upozoreno je da imigracioni službenici mogu protjerati Kuvajćane i otkazati im vize ukoliko pronađu ekstremističke fotografije, video zapise ili druge materijale
0 komentar(a)
Arapin, kompjuter, Foto: Reuters
Arapin, kompjuter, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.09.2016. 14:01h

Kuvajt je upozorio građane koji putuju u Sjedinjene Američke Države (SAD) da prethodno provjere svoje telefone i laptop računare, kako bi se uverili da ne sadrže nikakav materijal koji može biti povezan sa ekstremističkim grupama.

Kuvajtska novinska agencija izvijestila je u subotu da je ambasada te zemlje u Vašingtonu takođe upozorila građane da "potpuno sarađuju" sa američkim službenicima na aerodromima, koji traže pristup njihovim uređajima.

Upozoreno je da imigracioni službenici mogu protjerati Kuvajćane i otkazati im vize ukoliko pronađu ekstremističke fotografije, video zapise ili druge materijale.

To upozorenje uslijedilo je pošto su kuvajtski mediji izvijestili da troje Kuvajćana nije moglo da uđe u SAD ranije ove godine.

Kao saveznik SAD, Kuvajt je primio američke trupe koje učestvuju u operacijama protiv naoružanih grupa i Islamske države, navela je agencija Asošiejted pres.

Bonus video: