Tramp u anketama prestigao Klintonovu

Podrška Klintonovoj konstantno pada od 25. avgusta, pa se tako do danas istopila njena prednost u odnosu na Trampa od osam procentnih poena
5 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.09.2016. 09:16h

Republikanski kandidat za predsjednika SAD Donald Tramp prestigao je u anketama svoju rivalku iz Demokratske stranke Hilari Klinton, zahvaljujući tome što je posljednjih nedelja konsolidovao podršku među glasačima koji tradicionalno glasaju za Republikance, pokazala je danas objavljena najnovija anketa Rojters/Ipsosa.

Prema anketi sprovedenoj između 26. avgusta i 1. septembra, Trampa podržava 40, a Klintonovu 39 odsto birača, objavio je Rojters.

Podrška Klintonovoj konstantno pada od 25. avgusta, pa se tako do danas istopila njena prednost u odnosu na Trampa od osam procentnih poena.

Rast podrške američkom milijarderu je prvenstveno posljedica toga što je među samim Republikancima procenat onih kojih podržavaju Trampa porastao tokom protekle dvije nedjelje za šest procentnih poena na oko 78 odsto.

To je ipak manje od podrške od 85 odsto, koji je među Republikancima u leto 2012. imao tadašnji republikanski predsjednički kandidat Mit Romni, podsjeća Rojters.

Bonus video: