"KAMPANJA OTKRIVANJA TAJNI"

Asanž: Klinton sprovodi neomakartizam, Tramp nije ruski agent

Asanž je nedavno upozorio da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" objelodaniti nova dokumenta koja se tiču Klinton
3 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga
Džulijan Asanž, Foto: EPA/Facundo Arrizabalaga
Ažurirano: 26.08.2016. 11:13h

Demokratski kandidat na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton i njene stranačke kolege "dočepali su se histerije neomakartizma o Rusiji i koriste je da satanizuju kampanju njenog rivala iz Republikanske stranke Donalda Trampa", ocijenio je danas osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž.

Kampanja Klintonove, kako navodi, puna je anti-ruske histerije, jer demokrate pokušavaju da podriju kampanju svog protivnika, prenosi Sputnjik.

"Optužba kampanje Klintonove da su svi ruski agenti zaista je uznemirujuća. Hilari Klinton i demokrate su se dočepali histerije neomakartizma (nazvano po Džozefu Makartiju, američkom antikomunisti iz pedesetih godina 20. vijeka) o Rusiji i koriste je da satanizuju Trampovu kampanju", kaže Asanž.

Osnivač "Vikliksa" ističe da republikanski kandidat i članovi njegovog tima "definitivno nisu ruski agenti".

Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, rekao je u intervjuu za "Foks njuz" da se Klinton oslanja na promociju nacionalne bezbjednosti.

"Vikiliks" je u julu objavio skoro 20.000 hakovanih imejlova koji su pokazali da su članovi Demokratskog nacionalnog komiteta razgovarali o načinima da potkopaju kampanju Bernija Sandersa, podsjeća Sputnjik.

Nakon toga je osoblje Klinton optužilo Trampa da navodno sarađuje sa ruskim hakerima, koji se sumnjiče za upad u server Komiteta.

Tramp je odbacio te optužbe.

Asanž je nedavno upozorio da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" objelodaniti nova dokumenta koja se tiču Klinton, a koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

On je potvrdio da će dokumenta "sigurno biti obelodanjena prije izbora zakazanih za 8. novembar".

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž.

Preporučujemo za Vas