Asanž: Objelodaniću dokumenata koja će promjeniti SAD izbore

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni"
7 komentar(a)
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Džulijan Asanž, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.08.2016. 12:15h

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž, upozorio je danas da će u svojoj "kampanji otkrivanja tajni" objelodaniti nova dokumenta koja se tiču demokratskog kadndidata za predsjednika SAD-a Hilari Klinton, a koja mogu biti "od ključnog uticaja" na rezultate izbora.

U obraćanju FOX televiziji, Asanž, koji živi u ambasadi Ekvadora u Londonu od 2012. godine, izjavio je da je Vikiliks istražio hiljade stranica materijala.

"Mnoštvo dokumenata iz različitih institucija, koja su povezana sa izbornom kampanjom, daju sasvim neočekivane uglove, koji su veoma interesantni, a neki čak i vrlo zabavni", rekao je Asanž.

On je potvrdio da će dokumenta "sigurno biti objelodanjena prije izbora zakazanih za 8. novembar", prenosi AP.

Na pitanje, u kojoj meri će objelodanjivanje dokumenata uticati na rezultate izbora, Asanž je reako da će sigurno imati veliki značaj ali "da to zavisi koliko će biti zastupljeno u medijima".

Pred održavanje Demokratske nacionalne konvencije, prošlog mjeseca, Vikiliks je objavio skoro 20.000 mejlova koje su prikupili hakeri, očigledno upadom na adrese i servere lidera demokrata.

Bonus video: