Nigerijska vojska: Napad na Boko Haram, fatalno ranjen lider

"Vjerujemo da je njihov lider, takozvani Abubakar Šekau, fatalno ranjen u rame", saopštio je danas portparol nigerijske vojske Sani Kukašeka Usman, dodavši da je vojska upravo potrdila rezultate napada
4 komentar(a)
Nigerija avijacija, Foto: Twitter
Nigerija avijacija, Foto: Twitter
Ažurirano: 23.08.2016. 08:32h

Nigerijske vaduhoplovne snage saopštile su danas da su ubile neke visoke pripadnike ekstremističke grupe Boko Haram i fatalno ranije lidera te organizacije u napadu na njeno uporište na sjeveroistoku zemlje, javlja Rojters.

Vladini avioni su u petak napali islamističke borce u selu Taje u šumi Sambisa u državi Borno, saopštile su danas nigerijske vazduhoplovne snage.

"Vjerujemo da je njihov lider, takozvani Abubakar Šekau, fatalno ranjen u rame", saopštio je danas portparol nigerijske vojske Sani Kukašeka Usman, dodavši da je vojska upravo potrdila rezultate napada.

On je rekao da je vojska izvela "najspektakularniji vazdušni napad, bez presedana", navodi "Raša tudej".

"Upravo smo potvrdili da su, kao rezultat napora nigerijskih vazduhoplovnih snaga, neki ključni lideri terorista Boko Harama ubijeni, dok su drugi fatalno ranjeni", naveo je Usman.

Grupa Boko Haram za sada nije reagovala na ovo saopštenje.

Ovo nije prvi put da nigerijska vojska tvrdi da je je ubila Abubakara Šekaua, pošto je i 2013. i 2014. godine saopštila da je on likvidiran, ali se poslije toga ispostavljalo da je on živ, a posljednji put se pojavio na video-snimku u avgustu kada je zaprijetio napadima na Abudžu.

Bonus video: