Varnice na relaciji Klinton-Tramp zbog Islamske države

Republikanski predsjednički kandidat je u srijedu kasno uveče rekao na skupu u Floridi da je Obama osnivač Islamske države, dok je, po njegovom mišljenu, suosnivač "nečasna Hilari Klinton"
3 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.08.2016. 07:49h

Demokratska kandidatkinja na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton ukorila je u četvrtak svog republikanskog protivkandidata Donalda Trampa zbog tvrdnji da su ona i američki predsjednik Barak Obama osnivači Islamske države, javila je danas AFP.

"Ne, Barak Obama nije osnivač Islamske države", napisala je Klinton na Tviteru, optuživši Trampa za klevetu protiv predsjednika.

Klinton je dodala da svakom ko je spreman da se tako često tako nisko spušta, nikada ne bi trebalo dozvoliti da postane predsjednik.

Republikanski predsjednički kandidat je u srijedu kasno uveče rekao na skupu u Floridi da je Obama osnivač Islamske države, dok je, po njegovom mišljenu, suosnivač "nečasna Hilari Klinton".

Gnijevan, Demokratski nacionalni komitet je u četvrtak pozvao njujorškog milijardera da se izvini za svoje "sramotne, bezumne i očigledno pogrešne tvrdnje".

Umjesto toga, u žaru nove polemike, manje od tri mjeseca uoči izbora koji će biti održani 8. novembra, Tramp je ponovio svoju tvrdnju da su Obama i Klinton osnovali ekstremističku grupu.

"Islamska država će joj uručiti nagradu za najvrednijeg igrača", rekao je Tramp govoreći o Hilari Klinton, a to je ponovio i na skupu održanom u četvrtak uveče u Kisimiju u Floridi, navodi francuska agencija.

Bonus video: