Obama: Smiješne su Trampove priče o namještenim izborima

Obami je srećan rođendan poželio potpredsjednik Džozef Bajden koji je na Tviteru objavio fotografiju "narukvice prijateljstva Džoa i Baraka"
1 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.08.2016. 08:17h

Američki predsjednik Barak Obama odbacio je u četvrtak kao smiješne tvrdnje republikanskog kandidata za Bijelu kuću Donalda Trampa da će predsjednički izbori, koji će u SAD biti održani u novembru, biti namješteni u korist demokratske kandidatknije Hilari Klinton, prenosi danas AFP.

"Ako Tramp nagovještava da postoji teorija zavjere koja se propagira širom zemlje, uključujući na mjestima kao što je Teksas gdje Demokrate obično nisu zadužene za nadzor glasačkih kabina, to je smiješno", rekao je Obama na konferenciji za novinare u Pentagonu.

Do oštre Obamine reakcije dolazi u jeku zabrinutosti među posmatračima koji upozoravaju da bi Tramp mogao da "napravi teren" za odbacivanje eventualne pobjede Hilari Klinton, pa čak i za izazivanje postizbornih građanskih nereda, primjećuje francuska agencija.

Tramp tvrdi da je Berni Sanders izgubio na demokratskim unutarstrančkim izborima od Klintonove zbog "namještenog sistema" punog superdelegata koji mogu da glasaju za kandidata po svom izboru.

Međutim, republikanski predsjednički kandidat je u ponedjeljak izneo još oštrije pritužbe upozorivši okupljene pristalice u Kolumbusu, u Ohaju, da će novembarski opšti izbori biti ukaljani korupcijom.

"Kažem vam, 8. novembra bolje da budemo oprezni, jer će ovi izbori biti namješteni. I nadam se da Republikanci to pomno prate, inače će nam pobjeda izmaći", poručio je Tramp u ponedjeljak uveče na Foks njuzu, podseća AFP.

Obama napunio 55 godina, posljednji rođendan u Bijeloj kući

Američki predsjednik Barak Obama proslavio je 55 rođendan - posljednji u Bijeloj kući.

Obama je sa porodicom u četvrtak otišao na večeru gdje su uživali u omiljenim italijanskim specijalitetima sa morskim plodovima, naveo je AP.

U subotu će američki predsjednik sa porodicom otići na godišnji odmor, a polovinu mjeseca će provesti na ostrvu Martas Vinjard u Masačusetsu.

Obami je srećan rođendan poželio potpredsjednik Džozef Bajden koji je na Tviteru objavio fotografiju "narukvice prijateljstva Džoa i Baraka".

"Moj brat, zauvjek najbolji prijatelj", naveo je Bajden.

Bonus video: