U Maroku uhapšene 52 osobe osumnjičene da su povezane sa Islamskom državom

Posljednjih mjeseci Maroko je pojačao akcije protiv osumnjičenih militanata nakon serije napada u Evropi za koje je odgovornost preuzela teroristička Islamska država
0 komentar(a)
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
lisice, hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 27.07.2016. 16:50h

Vlasti u Maroku uhapsile su 52 osobe koje se sumnjiče da su povezane sa Islamskom državom, objavilo je marokansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Osumnjičeni su uhapšeni u sklopu velike akcije pokrenute 19. jula, usmjerene protiv 143 osobe osumnjičene da podržavaju Islamsku državu, dodaje se u saopštenju koje je prenijela marokanska državna novinska agencija.

Navodno, oni su planirali da osnuju ogranak Islamske države u Maroku.

"Ta preventivna operacija spriječila je terorističke planove koji su napredovali, a imali su za metu zatvore i bezbjednosne institucije u kraljevstvu kao i ubistva civila, vojnika i terorista", navodi se u saopštenju.

Posljednjih mjeseci Maroko je pojačao akcije protiv osumnjičenih militanata nakon serije napada u Evropi za koje je odgovornost preuzela teroristička Islamska država.

Vjeruje se da su se stotine ekstremista u Maroku, Tunisu i Alžiru pridružile Islamskoj državi, koja je aktivna u Siriji, Iraku i Libiji.

Bonus video: