Arapska liga osudila terorizam u ime islama

Samitu ne prisustvuje egipatski predsjednik Abdel Fatah el-Sisi navodno iz bezbjednosnih razloga, kao ni saudijski kralj Salmon, navodi AFP
64 pregleda 5 komentar(a)
Terorizam
Terorizam
Ažurirano: 25.07.2016. 16:32h

Lideri 22 zemlje Arapske lige danas su uprkos podjelama oko različitih pitanja, jednoglasno osudili nasilje i terorizam koji se sprovode u ime islama.

Domaćin samita, predsjednik Mauritanije Mohamed Ould Abdel Aziz kritikovao je "sijlepo nasilje terorista" kao i strane intervencije koje su, kako je rekao, doprinijele nestabilnosti u arapskom svijetu.

On je takođe pozvao na nove napore radi okončanja izraelsko-palestinskog sukoba naglasivši da će regionalna nestabilnost trajati dok se to pitanje ne riješi.

Samitu ne prisustvuje egipatski predsjednik Abdel Fatah el-Sisi navodno iz bezbjednosnih razloga, kao ni saudijski kralj Salmon, navodi AFP.

Egipatski premijer Šerif Ismail pozvao je na stvaranje "arapske strategije u borbi protiv terorizma", prenijela je francuska agencija.

Teroristi su izopačili islamsku poruku mira, dodao je on.

Samit će se fokusirati na bezbjednost i planove za zajedničke snage u regionu koji potresaju brojne tenzije i konflikti.

Bonus video: