Prošla kroz pakao: "Bila sam živa zakopana. Čula sam samo otkucaje svog srca"

"Sve je bilo jako usporeno. Nisam mogla ništa vidjeti, samo mutne nijanse zelene i smeđe boje. Pokušala sam ustati, ali nisam uspjela. Nisam se mogla pomaći. Kao da sam paralizirovna", ispričala je Stejsi
4 komentar(a)
Stejsi Gvilijem, Foto: Screenshot (YouTube)
Stejsi Gvilijem, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 23.07.2016. 15:53h

Kit Hjuz (39), bodibilder iz Velike Britanije, davio je, pretukao i živu zakopao ispod lišća svoju vjerenicu Stejsi Gvilijem (34). Zbog toga je završio u zatvoru na doživotnoj robiji.

Stejsi je rekla da je sretna zbog te sudske odluke jer se najviše bojala trenutka kada bi on izašao iz zatvora i da se sada osjeća sigurno, piše Independent, a prenosi 24sata.hr.

"Bila sam prestravljena. Ali, sada sam mirnija. Imam podršku od prijatelja i porodice. Imam nadu u budućnost. Da nema njih, ne bih to mogla podnijeti sama. Bili su tu za mene", rekla je Stejsi.

Ispričala je kako se sve dogodilo

"Čula sam samo vlastite otkucaje srca i šum mora u pozadini. Sve je bilo jako usporeno. Nisam mogla ništa vidjeti, samo mutne nijanse zelene i smeđe boje. Pokušala sam ustati, ali nisam uspjela. Nisam se mogla pomaći. Kao da sam paralizirovna", ispričala je Stejsi.

Kada se napokon ipak nekako uspjela iskopati, našla se usred golf igrališta i srušila se ispred golferskog kluba. Odmah su je prevezli u bolnicu u kojoj je bila 26 dana u induciranoj komi. Imala je stalne napade panike.

Hughes ju je već jednom bio napao u 2013. godini i tad je dobio 3,5 godine, a kad je uslovno pušten na slobodu, pomirio se sa vjerenicom. Dok je prvi put bio u zatvoru, Stacey je bila na terapijama zbog raka jajnika i rekla je da ga je prihatila nazad, jer ga je voljela.

Raskinula je s njim zauvijek kada ju je udario u trbuh i ukrao joj novac s računa. Vikend poslije toga se dogodio ovaj kobni napad. Zamolio ju je da prošetaju kako bi riješili probleme u njihovoj vezi. Kada je odbila, postao je nasilan.

Bonus video: