Obama razgovarao sa Erdoganom

Portparol Bijele kuće Džoš Ernest rekao je da su dva lidera razgovarala i o statusu turskog sveštenika koji živi u SAD, Fetulaha Gulena, koga Erdogan optužuje da stoji iza pokušaja puča i čije je izručenje Turska najavila da će tražiti, prenosi Rojters
0 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2016. 19:01h

Američki predsjednik Barak Obama razgovarao je danas sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom i ponudio mu pomoć SAD u istrazi o pokušaju puča, ali je istovremeno pozvao tursku vladu da pokaže uzdržanost u krivičnom gonjenju odgovornih za pokušaj državnog udara.

Portparol Bijele kuće Džoš Ernest rekao je da su dva lidera razgovarala i o statusu turskog sveštenika koji živi u SAD, Fetulaha Gulena, koga Erdogan optužuje da stoji iza pokušaja puča i čije je izručenje Turska najavila da će tražiti, prenosi Rojters.

Ernest je rekao da je turska vlada s tim u vezi poslala materijal u elektronskoj formi američkoj vladi i da američki zvaničnici razmatraju taj materijal.

Portparol Bijele kuće je istakao da će bilo kakav zahtjev za izručenje koji Turska podnese biti procijenjen u skladu sa odredbama sporazuma između dvije zemlje, navodi britanska agencija.

Bonus video: