Izuzetno nepopularan: Više od dvije trećine mladih u SAD smatra da je Tramp rasista

Trampa u pozitivnom svetlu vidi tek šest odsto mladih Afroamerikanaca, 10 odsto mladih latinoameričkog porijekla, 12 odsto mladih azijskog porijekla i 27 odsto mladih bijelaca
50 pregleda 3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.07.2016. 11:22h

Najizgledniji kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp je izuzetno nepopularan među mladim Amerikancima, a posebno Afroamerikancima, a gotovo dvije trećine građana SAD starih između 18 i 30 godina smatra da je on rasista, pokazala je danas najnovija anketa.

Samo 19 odsto mladih ljudi ima povoljno mišljenje o Trampu, dok čak tri četvrtine njih o njemu misli loše, rezultat je ankete agencije za istraživanje javnog mnjenja "Dženforvard", prenijela je agencija AP.

Trampova glavna rivalka u trci za poziciju predsjednika SAD Hilari Klinton takođe nije popularna među mladima, ali ni izbliza toliko kao američki milijarder.

Trampa u pozitivnom svetlu vidi tek šest odsto mladih Afroamerikanaca, 10 odsto mladih latinoameričkog porijekla, 12 odsto mladih azijskog porijekla i 27 odsto mladih bijelaca.

"Ako želite da budete moralna mlada osoba, ne možete da podržavate Trampa", izjavio je Migel Garsija (20) iz Kalifornije.

Anketa je pokazala da samo 39 odsto mladih Amerikanaca ima povoljno mišljenje o Klintonovoj, dok negativno mišljenje o njoj ima 54 odsto njih.

Dezire Batista, koja je ranije podržavala senatora iz Vermonta Bernija Sandersa a poslije njegovog ispadanja iz trke je između Klintonove i Trampa izabrala, prema njenim riječima, "manje od dva zla", odnosno bivšu američku državnu sekretarku.

Animozitet mladih Amerikanaca prema Trampu je vjerovatno djelimično uzrokovan time što dvije trećine njih smatra da je on rasista. Takvo mišljenje ima gotovo 60 odsto bijelaca i više od tri četvrtine rasnih manjina.

Bonus video: