NJEGOV NASTUP NIJE USPIO DA ODAGNA SVE BRIGE

Tramp pokušao da pridobije republikanske kongresmene

"Rekao sam prije sastanka da Donald Tramp treba mnogo da uradi da uvjeri mnoge Amerikance, ukljujući mene, da je u stanju da vodi ovu veliku zemlju. Ja još nisam uvjeren"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.07.2016. 17:26h

Vjerovatni republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp pokušao je danas da pridobije republikanske kongresmene i da ih uvjeri da djele iste ciljeve, ali njegov nastup ipak nije uspio da odagna sve brige oko njegove kandidature.

Dok su ispred Republikanskog nacionalnog komiteta bili demonstranti koji se protive Trampovoj kandidaturi, unutra su kongresmeni slušali Trampa, koji je prema članu Poslaničkog doma Kenu Kalvertu, poručio da "moraju da se drže zajedno" i da će "stvari riješiti u novembru".

Dio republikanskih kongresmena je pozdravio Trampov govor, dok za jedan dio konzervativaca, zabrinutih zbog njegovih neprimerenih izjava i razmetljivog stila, to nije bilo dovoljno.

"Rekao sam prije sastanka da Donald Tramp treba mnogo da uradi da uvjeri mnoge Amerikance, ukljujući mene, da je u stanju da vodi ovu veliku zemlju. Ja još nisam uvjeren", rekao je Čarli Dent.

Adam Kinzinger iz Ilinoisa, koji je među istaknutim Trampovim kritičarima, rekao je da bio primetan nedostatak energije na sastanku. "Mogli ste to da osjetite", dodao je on.

Kinzinger je rekao da kao republikanac želi da podrži republikanskog kandidata, ali da Trampove izjave, poput navoda da je bivši irački lider Sadam Husein dobro ubijao teroriste, ne pomažu.

Tramp je poslanicama rekao je izjava o Huseinu primjer kako mediji izvrću njegove riječi, kazao je Kevin Krejmer iz Sjeverne Dakote koji snažno podržava Trampa.

"Tu sam bio veoma kritičan prema Sadamu Huseinu, rekao sam da je veoma, veoma loš čovjek, zao čovjek. I onda se probudim i pogledam medije i oni kažu da volim Sadama Huseina", rekao je, prema Krejmerovim rečima, Tramp na sastanku.

Tramp je govorio o ukidanju reforme zdravstvenog osiguranja koju je uveo predsjednik Barak Obama, smanjenju propisa, reformi poreskih zakona i dovođenju u Vrhovni sud nekoga ko će više odražavati vrijednosti SAD.

Predsjednik Predstavničkog doma Pol Rajan rekao je da je sastanak bio "odličan" i da je jasno da je Republikanska partija "posvećena pobeđivanju Hilari Klinton i demokrata na jesen".

Nastup Trampa demokrate su već pokušale da okrenu u svoju korist pošto su objavili nekoliko reklama koje povezuju republikanske kongresmene s Trampom, što bi nekima od njih moglo da odmogne na izborima za Kongres.

Preporučujemo za Vas