Uznemirujući snimci: Policija za dva dana ubila dva Afroamerikanca

Ovi slučajevi, kao i svi ranije, izazvao proteste u zajednicama širom SAD...
75 pregleda 26 komentar(a)
ubistvo SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
ubistvo SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 07.07.2016. 16:45h

Nakon slučaja 37-godišnjeg Altona Sterlinga, društvenim mrežama munjevito se počeo širiti i snimak nastao neposreno nakon kobnog ranjavanja 32-godišnjeg Filanda Kastilea kojeg je u srijedu veče, u gradu Sent Klaud u američkoj saveznoj državi Minesoti takođe usmrtio policajac.

Snimak je nastao odmah nakon pucnjave, a Kastileova djevojka ga je odmah uživo emitovala na svojoj Facebook stranici.

SLIJEDI UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Radi se o slučaju u kojem je policija zaustavila Kastilea zbog razbijenog zadnjeg svijetla. On je policajcima rekao kako u automobilu ima oružje, kako mu ga naknadno ne bi pronašli i da situacija ne bi eskalirala. No, situacija je odmah eskalirala kad je Kastile htio da izvadi vozačku. U tom trenutku policajac je u njega ispalio hice.

Pojavio se i novi snimak ubistva 37-godišnjeg Altona Sterlinga kojeg su prilikom privođenja ustrijelili policijski službenici. Na snimku se vidi kako su dva policajca na zemlji držala 37-godišnjaka koji se opirao kao i da je jedan od njih dvojice izvadio pištolj i ispalio nekoliko bitaca u Sterlinga iz neposredne blizine.

Nakon ispaljenih hitaca, u Sterlingovim posljednjim trenucima, jedan policajac izvadio je nešto iz njegovog džepa.

UZNEMIRUJUĆI SNIMAK:

Do cijele situacije je došlo kada su policajci odgovorili na dojavu nepoznate osobe koja je tvrdila da joj je muškarac u crvenoj majici koji prodaje CD-e ispred trgovine prijetio vatrenim oružjem. Policajci su potom došli do Sterlinga, naredili mu da legne na pod i nasrnuli na njega.

Ovo je samo još jedan u nizu slučajeva ubistava Afroamerikanaca od strane policijskih službenika. I ovaj slučaj je, kao i svi prije njega, izazvao proteste u zajednicama širom SAD..

Bonus video: