MEKEJN ĆE PODRŽATI TRAMPA

Republikanci žestoko kritikuju Trampa zbog spoljne politike

Mekejn je rekao da će, uprkos svemu, podržati Trampa za kandidata Republikanaca za predsjednika, dok je Grejem rekla da neće glasati ni za Trampa ni za Klintonovu
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2016. 06:57h

Republikanski senatori Džon Mekejn i Lindzi Grejem, koji su, prema ocjeni agencije AP, najpoznatiji po svojoj konzervativnoj politici i podršci vojnim intervencijama, žestoko su kritikovali najizglednijeg kandidata svoje stranke za predsjednika SAD Donalda Trampa zbog njegove spoljne politike.

Mekejn je u televizijskom intervjuu koji je dao iz ambasade SAD u Kabulu rekao kako misli da ni Tramp ni njegova rivalka iz Demokratske stranke Hilari Klinton "nemaju neophodnu strategiju niti perspektivu" da bi uspješno obavljali funkciju glavnokomandujućeg američke vojske, prenio je AP.

Grejem je izjavila da joj Trampovi komentari o prihvatanju sirijskog režima "govore da on nema pojma šta to znači za region".

Ona je takođe podržala predlog Klintonove da se u Siriji uspostavi zona zabrane letova, nazvavši to "sjajnim korakom u dobrom pravcu".

Mekejn je rekao da će, uprkos svemu, podržati Trampa za kandidata Republikanaca za predsjednika, dok je Grejem rekla da neće glasati ni za Trampa ni za Klintonovu.

Preporučujemo za Vas