LETJELICA NESTALA U PETAK

Sibir: Pali avion izgorio, pronađena četiri tijela i crna kutija

Vlasti nastavljaju potragu i za drugim tijelima
2 komentar(a)
Sibir, Foto: Photosibir.org
Sibir, Foto: Photosibir.org
Ažurirano: 03.07.2016. 09:38h

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije objavilo je danas da su pronađena četiri tijela iz transportnog aviona "Iljušin Il-76", koji je letio sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe i u petak nestao prilikom akcije gašenja požara u Sibiru, a potom se srušio, prenosi TAS S.

Ruska agencija je javila da je prije toga pronađena jedna od dvije crne kutije iz letjelice, a šef Sibirskog regionalnog centra ruskog Ministarstva za vanredne situacije Sergej Didenko kazao je da se avion srušio u Irkutskoj oblasti.

"Avion je skoro potpuno izgorio, osim repnog dijela", naveo je Didenko.

TAS S navodi i da je Centar za vazdušno gašenje šumskih požara objavio da je pad aviona izazvao požar u šumi. Ruska agencija dodaje da su se prije toga pojavili navodi da je pali avion otkriven četiri kilometara od naselja Ribni Jan na obodu brda.

Vlasti nastavljaju potragu i za drugim tijelima.

Guvernor Irkutske oblasti Sergej Levčenko proglasio je za sjutra dan žalosti nakon pronalaska prvih tijela iz aviona.

Ruski teški transportni avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u operaciji gašenja šumskog požara, nestao je u petak u Irkutskoj oblasti, sa 11 članova posade i stručnjaka iz vatrogasne službe.

Izvor iz regionalne spasilačke službe rekao je tada za TAS S da je avion "Iljušin Il-76", koji je učestvovao u gašenju požara u Irkutskoj oblasti, izgubio kontakt sa radijom.

"Avion je odletio da ugasi požar i u nekom trenutku komunikacija je izgubljena", naveo je on.

Avion je pripadao ruskom Ministarstvu za vanredne situacije.