Ubica iz Orlanda je bio nasilan, mrzio je homoseksualce, tukao bivšu ženu...

"Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično", kazala je Matinova bivša supruga
19 komentar(a)
Omar Matin, Foto: Facebook
Omar Matin, Foto: Facebook
Ažurirano: 12.06.2016. 19:22h

Omar Matin, koji je u pucnjavi u noćnom gej klubu u Orlandu na Floridi ubio najmanje 50 ljudi, bio je homofob, nasilan mladić pun predrasuda koji je tukao svoju bivšu ženu, piše AFP.

Matin (29) je bio musliman, Amerikanac avganistanskog porijekla, i radio je u obezbjeđenju.

Poslije napada spekulisalo se da li je imao veze sa Islamskom državom, pa su američki mediji naveli da je pred masakr pozvao policiju i zakleo se na vjernost toj ekstremističkoj organizaciji.

Odmah potom oglasila se i Islamska država koja je preuzela odgovornost za napad.

Matinovi rođaci tvrde da on nije bio pretjerano religiozan, ali da je mrzio homoseksualce, kao i da je tukao svoju bivšu ženu.

Njegova bivša supruga, koja nije željela da joj se objavi ime iz bezbjednosnih razloga, rekla je za "Vašington post" da Matin nije bio "stabilna ličnost".

"Tukao me je. Samo bi došao kući i počeo da me bije jer veš nije bio opran ili nešto slično", kazala je ona.

Njeni roditelji su je izvukli iz tog braka koji se kasnije okončao razvodom.

Bivša supruga ga je opisala kao osobu koja je voljela privatnost, kao i da nije posebno ispoljavao svoju vjeru.

Njegov otac je ranije danas izjavio da ovaj zločin nema veze sa religijom i da je njegov sin postao jako uznemiren kada je nedavno u centru Majamija vidio dva mušakrca kako se ljube.

Kako piše "Dejli bist", Matin je dva puta bio pod istragom zbog mogućih veza sa ekstremistima - 2013. i 2014. godine - ali nikada nije krivično gonjen.

U Orlandu je uvedeno vanredno stanje poslije napada na noćni gej klub u kojem je poginulo najmanje 50 ljudi, dok je 53 povrijeđeno od kojih su mnogi u kritičnom stanju.

Gradonačelnik Badi Dajer kaže da je uvođenje vanrednog stanja neophodno kako bi se obezbijedili dodatni resursi nakon ovog zločina, prenosi BBC.

Rano jutros policija je izvela kontrolisanu eksploziju ispred mjesta gde je naoružani napadač pucao na posjetioce i zabarikadirao se zajedno sa taocima, a napadač je ubijen.

Ovo je, po broju žrtava, najteža masovna pucnjava u istoriji SAD, navodi AFP.

Bonus video: