Katar: Holanđanka prijavila silovanje, pa uhapšena zbog preljube

Adokat Brajan Lokolo je rekao za holandski radio NOS-Radio 1 da je njegova klijentkinja uhapšena u martu zbog sumnje da je počinila preljubu, odnosno da je upražnjavala seksualne odnose van bračne zajednice
9 komentar(a)
Silovanje, nasilje u porodici
Silovanje, nasilje u porodici
Ažurirano: 11.06.2016. 14:16h

Vlasti u Kataru uhapsile su Holanđanku (22) zbog sumnje da je počinila preljubu, nakon što se obratila policiji u Dohi kako bi prijavila silovanje, saopštio je danas njen advokat .

Državljanka Holandije tvrdi da je najprije drogirana u hotelu, kao i da je shvatila da je silovana kada se probudila u nepoznatom hotelskom apartmanu, javila je agencija AFP.

Adokat Brajan Lokolo je rekao za holandski radio NOS-Radio 1 da je njegova klijentkinja uhapšena u martu zbog sumnje da je počinila preljubu, odnosno da je upražnjavala seksualne odnose van bračne zajednice.

Ministarstvo vanjskih poslova Holandije potvrdilo je da je žena, identifikovana samo kao Laura, uhapšena u Kataru, ali da protiv nje nije podignuta optužnica.

Istraga je u toku i holandske vlasti su u stalnom kontaktu sa Laurom, navodi se u saopštenju.

Advokat osumnjičene naveo je da se incident dogodio u martu, kada je njegova klijentkinja odsjela u hotelu u kom je dozvoljeno konzumiranje alkohola.

"Ona je popila piće i otišla na plesni podijum, ali kada se vratila za sto shvatila je da je drogirana", rekao je advokat.

Holanđanka se, prema riječima Lakola, ničega ne sjeća. Shvatila je šta joj se dogodilo kada se probudila u hotelskoj sobi.

Uhapšen je i potencijalni silovatelj, koji je odbacio optužbe , dodavši da je žena od njega tražila i novac.

Sud u Dohi odlučiće, poslije prvog saslušanja zakazanog za ponedjeljak, da li će podići optužnicu protiv holandske državljanke.

Državljanka Nigerije (24) koja je prijavila silovanje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, 2013. godine je osuđena na 16 mjeseci zatvora zbog, kako se navodi, "nedoličnog ponašanja, krivokletstva i konzumiranja alkohola".

Bonus video: