NESREĆA TOKOM RUTINSKOG LETA

Srušio se kineski patrolni avion, poginula dva pilota i dva policajca

Nije navedeno kojeg je tipa bio avion koji se srušio, ali pomenuta kineska agencija ima u svom sastavu helikoptere i avione "Harbin Y-12" kineske proizvodnje
0 komentar(a)
Helikopter, Foto: Screenshot (YouTube)
Helikopter, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 08.06.2016. 07:36h

Najmanje četiri osobe su poginule u padu kineskog aviona za pomorsku patrolu, koji se srušio u planinskom predjelu na istočnoj obali Kine, saopštile su danas lokalne vlasti.

Do nesreće je došlo juče tokom rutinskog leta u svrhu praćenja uslova u provinciji Džeđang, na čijoj obali se nalaze stotine ostrva, navodi se u saopštenju kineske Agencije za upravljanje morskim dobrima, a prenijela je agencija AP.

Olupina aviona je pronađena sinoć nakon potrage u kojoj je učestvovalo 18 brodova i četiri helikoptera, a život su izgubila dva pilota i dva policajca.

Nije navedeno kojeg je tipa bio avion koji se srušio, ali pomenuta kineska agencija ima u svom sastavu helikoptere i avione "Harbin Y-12" kineske proizvodnje.

Ta agencija je jedna od četiri koja vrši patrole i policijske poslove duž velike kineske obale, kao i na područjima u vodama Južnog i Istočnog kineskog mora, na koje Kina polaže pravo.