Sanders ne odustaje, pobijedio u Montani, Tramp osvojio najveću nagradu u kampanji

Sanders je u svom obraćanju u Santa Moniki poručio da neće odustati od kampanje za predsjedničku nominaciju do samog kraja
2 komentar(a)
Berni Sanders, Foto: Reuters
Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.06.2016. 07:21h

Kandidat demokrata za predsjedničku nominaciju Berni Sanders pobijedio je na unutarstranačkim izborima u Montani, dok je kod Republikanaca pobjedu u Kaliforniji odnio milijarder Donald Tramp.

Sanders, senator iz Vermonta je tako zabilježio kasnu pobjedu nad Hilari Klinton, koja je u utorak uveče objavila pobjedu u trci za demokratsku predsjedničku nominaciju.

Sanders je u svom obraćanju u Santa Moniki poručio da neće odustati od kampanje za predsjedničku nominaciju do samog kraja.

Američki predsjednik Barak Obama čestitao je Hilari Klinton na "obezbjeđivanju dovoljnog broja delegata za predsjedničku nominaciju".

On će se sjutra sastati sa Sandersom u Bijeloj kući kako bi mu čestitao na skretanju pažnje na socijalne nejednakosti u društvu i aktiviranju miliona birača.

Milijarder Donald Tramp pobijedio je na unutrastranačkim izborima u Kaliforniji i tako osvojio najveću nagradu u kampanji za predsjedničku nominaciju Republikanske partije.

Tramp je time obezbijedio više nego dovoljno delegata koji će mu omogućiti da na Nacionalnoj konvenciji republikanaca u julu osvoji i zvaničnu kandidaturu.

Njegova kandidatura, kako navodi agencija AP, ostaje izvor kontroverzi, ali ipak mnogi zvaničnici Republikanske partije pokušavaju da se ujedine oko američkog milijardera.

Predsjednički izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Bonus video: