BEZ OPTUŽNICE PROTIV RODITELJA I UPRAVE ZOO VRTA

Policija u Sinsinatiju ispituje: Kako je dječak upao u kavez, zašto su čuvari ubili gorilu?

Ubistvo gorile u zoološkom vrtu izazvalo je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, a mnogi zahtijevaju da protiv dječakovih roditelja bude podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta, dok drugi smatraju da je za ubistvo životinje odgovorna uprava zoo-vrta
1 komentar(a)
gorila beba SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
gorila beba SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 10.02.2019. 00:24h

Javno tužilaštvo u američkom gradu Sinsinatiju saopštilo je danas da policija ispituje okolnosti pod kojima je četvorogodišnji dječak upao u kavez sa majmunima, što je primoralo čuvare da ubiju 17-godišnjeg gorilu Harambea.

Kako se navodi u saopštenju, policija će sarađivati sa tužilaštvom o daljim postupcima čim se završi istraga.

Policija u Sinsinatiju najprije je saopštila da nije planirano podizanje optužnica protiv roditelja niti uprave zoološkog vrta zbog incidenta koji se dogodio u subotu, ali je danas portparolka policije Tifani Hardi rekla da policija ponovo razmatra slučaj i prikuplja informacije.

Ubistvo gorile u zoološkom vrtu izazvalo je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama, a mnogi zahtijevaju da protiv dječakovih roditelja bude podignuta optužnica za zanemarivanje djeteta, dok drugi smatraju da je za ubistvo životinje odgovorna uprava zoo-vrta.

Specijalni interventni tim zoološkog vrta u Sinsinatiju, iz straha za bezbjednost dječaka koji je preskočio ogradu i upao u ograđeni prostor za gorile, usmrtio je gorilu Harambea.

Na snimcima posjetilaca zoološkog vrta, koji su ubrzo objavljeni na društvenim mrežama, može se vidjeti kako se životinja uglavnom zaštitnički ophodila prema dječaku, ali ga je u pojedinim momentima vukla kroz plitak jarak.

Uprava zoo-vrta stala je iza svoje odluke, navodeći da su ubili gorilu zbog dječakove bezbjednosti.