Usmrtili gorilu pošto je dječak pao u njen kavez

Veliki majmun, prema pričama svjedoka, vukao je naokolo po svom prostoru dječaka koji je vrištao, prije nego je interventna ekipa pucala u gorilu, usmrtivši je 10-ak minuta pošto je dječak ušao u ograđeni prostor
207 pregleda 0 komentar(a)
gorila beba SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
gorila beba SAD, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.05.2016. 08:42h

Zaposleni u zoološkom vrtu u Sinsinatiju, na istoku SAD, morali su da usmrte gorilu pošto je četvorogodišnji dječak pao u njen kavez.

Dijete se popelo preko ograde u prostor gdje se nalazio primat i palo u jarak, objasnio je novinarima direktor zoološkog vrta Tin Majnard.

Iako se slučaj još uvijek istražuje, zvaničnici zoo vrta smatraju da je dječak završio u kavezu tako što se prevrnuo puzeći preko ograde. U kavezu u koji je upao dječak nalazile su se tri gorile, a samo jedna od njih je napala dijete.

Riječ je o gorili Harambe, mužjaku starom 17 godina koji je težak više od 180 kilograma.

"Sišao je i uhvatio dijete", rekao je direktor zoološkog vrta.

Veliki majmun, prema pričama svjedoka, potom je vukao naokolo po svom prostoru dječaka koji je vrištao, prije nego je interventna ekipa pucala u gorilu, usmrtivši je 10-ak minuta pošto je dječak ušao u ograđeni prostor.

Tokom haotičnih scena, ljudi su vikali na gorilu da ne dira dječaka, a onda se pojavila majka djeteta, koja je plakala i pokušavala da ohrabri dečaka

Dječak je hospitalizovan zbog povreda ali nije životno ugrožen.

U toku je istraga o incidentu.

Majnard je rekao da je specijalni interventni tim tog zooloskog vrta donio odluku da puca u gorilu, nakon što je procijenio da je ugrožen život dječaka.

On je ocijenio da je napravljen "težak, ali ispravan izbor jer je dječak spasen".

Bonus video: