Tramp pristao na debatu sa Sandersom ako televizije daju 10 miliona dolara za zdravlje žena

Sanders, ne komentarišući Trampovu cijenu, na Tviteru je izrazio oduševljenje što je republikanski kandidat prihvatio njegov poziv: "Uradimo to na najvećem mogućem stadionu"
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.05.2016. 09:32h

Izvjesni kandidat za predsjedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp uslovno je pristao na debatu s kandidatom za nominaciju demokrata Bernijem Sandersom, ali uz visoku cijenu - da televizijske mreže odvoje milione dolara u humanitarne svrhe.

Duel desnog i lijevog populiste, Trampa, koji je praktično obezbijedio nominaciju republikanaca, i Sandersa, koji praktično nema šanse da bude kandidat demokrata, pobudio je interesovanje televizijskih mreža, ali nije izvjesno da će velike televizije biti spremne da plate do 10 miliona dolara koliko je Tramp tražio da uplate za zdravlje žena.

Prestavnici Foks njuza (Fox News), Ej-Bi-Si njuza (ABC News) i Si-Bi-Es njuza (CBS News) su rekli da su te televizije zainteresovane za debatu, ali nijesu naveli da li su spremne da plate 10 miliona dolara, preneo je Asošiejted pres.

Sanders, ne komentarišući Trampovu cijenu, na Tviteru je izrazio oduševljenje što je republikanski kandidat prihvatio njegov poziv: "Uradimo to na najvećem mogućem stadionu".

I Sanders i Tramp mogu imati korist od duela kakav nije zabilježen u istoriji američkih predsjedničkih trka - duel vjerovatnog kandidata republikanske stranke i autsajdera među demokratama, pri čemu se zaobilazi vjerovatna kandidatkinja Hilari Klinton.

Klintonova je juče rekla novinarima da shvata da je predlog za debatu Sanders-Tramp "šala" i da ona očekuje da raspravlja s Trampom na jesen.

Iz Sandersovog štaba kažu da to nije šala i optužuju Klintonovu da je uvrijedila glasače Kalifornije time što je izbjegla debatu sa Sandersom uoči stranačkog glasanja u najvećoj američkoj državi.

Bonus video: