290 KILOMETARA SJEVERNO OD ALEKSANDRIJE

Egipatska vojska: Pronađeni djelovi olupine aviona kompanije "Idžipter"

Mornarica je, kako se tvrdi u saopštenju egipatske vojske, takođe pronašla neke od ličnih stvari putnika i trenutno pretražuje tu oblast tragajući za crnom kutijom aviona, prenio je Rojters
4 komentar(a)
Egyptair, avion, Foto: Reuters
Egyptair, avion, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.05.2016. 09:33h

Egipatska vojska saopštila je danas da je pronašla djelove olupina nestalog aviona kompanije "Idžipter".

Kako se navodi, djelovi olupina su pronađenji 290 kilometara severno od mediteranskog grada Aleksadrije.

Mornarica je, kako se tvrdi u saopštenju egipatske vojske, takođe pronašla neke od ličnih stvari putnika i trenutno pretražuje tu oblast tragajući za crnom kutijom aviona, prenio je Rojters.

Potpredsjednik egipatske avio-kompanije "Idžipter" Ahmed Adel izjavio je u četvrtak da ostaci koji su ranije pronađeni u Sredozemnom moru ipak ne pripadaju njihovom avionu sa leta 804.

Adel je za CNN rekao da je kompanija identifikovala djelove i da oni ne pripadaju njihovom avionu.

"Operacija potrage i spasavanja se dakle nastavlja", kazao je on ranije.

Adel je prethodno, takođe za CNN, rekao da je pronađena olupina aviona. Avion "erbas A320" sa 66 putnika i članova posade na liniji Pariz-Kairo je kasno u srijedu uveče nestao sa radara, a egipatske vlasti smatraju da je veća vjerovatnoća da je avion oboren pomoću bombe nego da je riječ o tehničkom kvaru.

Ero: Nema apsolutno nikakvih indikacija o uzroku pada aviona 

Francuski ministar vanjskih poslova Žan-Mark Ero izjavio je ranije danas da oni nemaju apsolutno nikakvih indikacija o uzroku pada aviona na letu iz Pariza u Kairo.

Ero je za televiziju Frans 2 rekao da će danas u Parizu primiti porodice putnika "s ciljem da se potpuno transparentno pruži maksimum informacija" o nestanku aviona kompanije Egyptair.

"Sve pretpostavke su analizirane… apsolutno nemamo nijednu indikaciju o uzrocima pada aviona", rekao je Ero.

Šef francuske diplomatije je dodao da Francuska, zajedno sa Grčkom, Egiptom i drugim zemljama učestvuje u potrazi za olupinom aviona.  

Preporučujemo za Vas