NIJE IZNIO DOKAZE O OVAKVIM TVRDNJAMA

Tramp: Izbjeglice nose telefone IS, moguć novi 11. septembar

Izbjeglice ulaze u SAD sa mobilnim telefonima sa zastavom Islamske države, rekao je Tramp, navodeći da ta ekstremistička organizacija finansira njihove telefonske račune
3 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.02.2019. 10:09h

Pretendent za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD Donald Tramp upozorio je na napad sličan onom od 11. septembra 2001. godine, koji će prema njegovom mišljenju predvoditi izbjeglice koje ulaze u Ameriku sa mobilnim telefonima koje finansira Islamska država, objavio je danas britanski Indipendent.

Odgovarajući na pitanje u jednoj radijskoj emisiji da li je Amerikancima potreban napad velikog obima na teritoriji SAD da bi se osvjestili što se tiče bezbjednosti granica, Tramp je kazao: "Da, mislim, zaista mislim. Loše stvari će se dogodititi, mnogo loših stvari".

"Biće napada za koje nećete vjerovati. Napada koje će počiniti ljudi koji sada dolaze u našu zemlju...", kazao je Tramp.

Izbjeglice ulaze u SAD sa mobilnim telefonima sa zastavom Islamske države, rekao je Tramp, navodeći da ta ekstremistička organizacija finansira njihove telefonske račune.

"Nemaju pare, ništa, a imaju mobilne telefone. Ko plaća njihove mjesečne račune? Imaju telefone na kojima su zastave Islamske države", naveo je Tramp.

Tramp, međutim, nije iznio dokaze za tvrdnje o takvom mogućem napadu.