Džoli-Pit obeshrabrena reakcijom SAD na migrantsku krizu

Ona je takođe izrazila strahovanje da bi države mogle da usvoje mjere koje su sve više izolacionističke, umjesto da se udruže kako bi riješile problem
53 pregleda 4 komentar(a)
Anđelina Džoli, Foto: Reuters
Anđelina Džoli, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.05.2016. 14:53h

Američka glumica i specijalna izaslanica visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice Anđelina DŽoli-Pit izjavila je danas da je "veoma obeshrabrena" reakcijom Sjedinjenih Američkih Država na globalnu izbjegličku krizu.

Ona je na konferenciji na temu izbjeglica u Londonu takođe kritikovala pretendenta za nominaciju Republikanske stranke za predsjednika SAD Donalda Trampa, koji je predložio privremenu zabranu ulaska svim muslimanima u SAD, prenijela je agencija AP.

"Amerika je izgrađena na činjenici da su se u njoj okupili ljudi iz čitavog svijeta, koji su tu došli zbog slobode, pa je teško čuti takve riječi od nekoga ko se trudi da postane američki predsjednik", rekla je DŽoli-Pit.

Ona je takođe izrazila strahovanje da bi države mogle da usvoje mjere koje su sve više izolacionističke, umjesto da se udruže kako bi riješile problem.

Američka glumica je navela i da su zabrinutosti zbog nekontrolisane imigracije dale "lažni priliv legitimnosti onima koji promovišu politiku straha i razdvajanja".

"To je stvorilo rizik od trke prema dnu umjesto prema vrhu, pri čemu se zemlje takmiče koja će biti stroža po pitanju migranata", rekla je Anđelina DŽoli-Pit.

Bonus video: