Ne predaje se: Sanders slavio u Zapadnoj Virdžiniji

Kako kaže, on je najbolji kandidat koji može da pobijedi Trampa
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2016. 06:42h

Berni Sanders je osvojio „prajmaris“ u Zapadnoj Virdžiniji u demokratskoj trci za predsjedničku nominaciju, ističu mediji u SAD, a prenosi BBC

Kako navode, senator iz Vermonta i dalje se nalazi iza Hilari Klinton u ukupnom skoru, ali ova pobjeda možda znači da nije sve gotovo.

„Borićemo se za svaki glas“, rekao je on u pobjedničkom govoru u kojem je takođe napao Donalda Trampa.

Tramp je inače proglasio pobjedu u Zapadnoj Virdžiniji i u Nebraski. Njegov poslednji rival odustao je prošle nedjelje, ali se i dalje nalazi na listiću.

Ono za šta se milijarder sada bori jeste da njegova Republikanska partija stane iza njega u trci za predsjednika. Međutim, to ne ide baš najbolje, pa je tako Pol Rajan kaže da ne može da ga podrži jer mu nestaje konzevativnih principa.

Sandersova pobjeda u Zapadnoj Virdžiniji još malo će prolongirati trku u taboru demokrata.

„Pobijedili smo u 19 država i dopustite mi da budem što je moguće jasniji – u kampanji smo da pobijedimo u trci za nominaciju Demokratske partije“, rekao je Sanders.

Kako kaže, on je najbolji kandidat koji može da pobijedi Trampa. Nakon toga, napao je milijardera za vrijeđanje žena, Latinosa, muslimana, Afroamerikanaca i ratnih veterana.

Uprkos svim razlikama sa bivšom državnom sekretarkom i prvom damom, Sanders navodi da on i Klintonova imaju jedan zajednički cilj – pobjedu nad Trampom.

Inače, istraživanja javnog mnjenja u Zapadnoj Virdžiniji pokazuju da bi trećina ljudi koji su glasali za Sandersa glasalo za Trampa na generalnim izborima ukoliko bi kandidati bili Tramp i Sanders.

BBC u komentaru piše da je Sanders pobjedama u Indijani i Zapadnoj Virdžiniji počeo novi niz pobjeda poput one od pet zaredom u aprilu, ali ističu i da će to uraditi malo na tome da se Klintonova spriječi ka nominaciji demokrata.

Izbori u SAD biće održani 8. novembra.

Galerija

Bonus video: