Tramp: Biću predsjednik i bez jedinstva stranke

Tramp je rekao da Republikanska partija ne mora da bude ujedinjena u davanju podrške njegovoj kandidaturi za predsjednika, jer je, kako je naveo, "veoma drugačiji od možda svih prethodnih kandidata za tu funkciju"
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2016. 13:55h

Pretendent za kandidata republikanaca za predsjednika SAD Donald Tramp rekao je da može da pobjedi na predsjedničkim izborima i bez ujedinjene podrške te stranke.

On je u intervjuu za Ej-Bi-Si njuz istakao da će više miliona demokrata glasati za njega i da će, kako je naglasio, pridobiti pristalice demokratskog pretendenta za nominaciju za predsjednika Barnija Sandersa.

Tramp je rekao da Republikanska partija ne mora da bude ujedinjena u davanju podrške njegovoj kandidaturi za predsjednika, jer je, kako je naveo, "veoma drugačiji od možda svih prethodnih kandidata za tu funkciju".

"Mislim da bi bolje bilo da je ujedinjena, bilo bi nečeg dobrog u tome, ali ne mislim da, zapravo, mora da bude jedinstvena u tradicionalnom smislu", poručio je Tramp.

Veliki broj republikanca, među kojima su i bivši guverner Floride Džeb Buš, senator iz Južne Karoline Lindzi Grejam i pretendent na nominaciju za kandidaturu za predsjednika Republikanske stranke 2012. godine Mit Romni, rekao je da neće glasati za Trampa, navodi Ej-Bi-Si njuz.

Bonus video: