Kenija: Vlasti počele rušenje 78 rizičnih zgrada

U međuvremenu, kenijske vlasti su se našle na meti kritika zato što nisu dale adekvatno upozorenje stanarima zgrada određenih za rušenje koliko su njihovi domovi nebezbjedni, prenio je AFP
1 komentar(a)
Kenija urušena zgrada, Foto: Beta
Kenija urušena zgrada, Foto: Beta
Ažurirano: 06.05.2016. 19:34h

Vlasti u Najrobiju počele su danas da ruše 78 rizičnih i nebezbjednih zgrada nakon, što je broj poginulih pod srušenom zgradom u kenijskoj prijestonici prošle nedjelje porastao na 42 osobe, saopštila je policija.

U međuvremenu, kenijske vlasti su se našle na meti kritika zato što nisu dale adekvatno upozorenje stanarima zgrada određenih za rušenje koliko su njihovi domovi nebezbjedni, prenio je AFP.

Spasioci su i danas izvlačili tijela ispod ruševina na mjestu nesreće u kvartu Najrobija Huruma otkako se višespratna stambena zgrada srušila tokom obilnih kiša.

Spasioci su juče uspjeli da izvuku žive četiri osobe ispod ruševina.

Kenijska policija uhapsila je dva brata koji su vlasnici zgrade i tri zvaničnika lokalne vlade radi ispitivanja, ali su oni oslobođeni uz kauciju i tek treba da budu optuženi za krivično djelo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je zgrada, u blizini rijeke, bila označena za rušenje, ali da lokalne vlasti nisu djelovale po naređenju.