"UJEDINITE SE OKO MENE"

Tramp: Pobjeđujem i bez jedinstva republikanaca

Ako Tramp pobjedi, on će zacementirati svoju prednost i možda uspjeti da obezbjedi nominaciju na pre stranačke konvencije
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.05.2016. 06:48h

Favorit u trci za predsjedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp pozvao je Republikansku partiju da se ujedini iza njegove kandidature, navevši da će pobjediti u svom slučaju.

"Ne mislim da je važno, ali bi bilo lijepo da se Republikanska partija ujedini. Ipak, mislim da ću pobjediti u svakom slučaju", rekao je Tramp na predizbornom skupu u gradu Fort Vejn u Indijani.

Tramp vodi kampanju u Indijani gdje se u utorak održavaju važni stranački izbori koji mogu znatno uticati na to da li će Tramp dobiti nominaciju.

Ako Tramp pobjedi, on će zacementirati svoju prednost i možda uspjeti da obezbjedi nominaciju na pre stranačke konvencije.

Njegovi rivali Ted Kruz i Džon Kejsik se nadaju da će uspjeti da uzmu značajan broj delegata  na preostalim glasanjima i time osigurati neodlučnu konvenciju na kojoj delegati u ponovljenim glasanjima mogu glasati i za kandidate za koje nisu vezani rezultatima izbora po državama.

Preporučujemo za Vas