Bangladeš: Ubijen LGBT aktivista i još jedna osoba, Islamska država preuzela odgovornost

Ubijeni Julhaz Manan ranije je bio zaposlen u Ambasadi SAD u Daki, a radio je i za Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID)
0 komentar(a)
Sulhaz Manan, Foto: Wikipedia
Sulhaz Manan, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 26.04.2016. 07:07h

Nepoznate osobe u glavnom gradu Bangaldeša, Daki, sinoć su ubile dva muškarca, među kojima jednog aktivistu za prava LGBTI osoba Julhaza Manana, saopštila je policija.

BBC javlja da je odgovornost za ubistvo preuzela teroristička Islamska država, iako vlada Bangladeša tvrdi da na njenoj teritoriji nema pripadnika ove terorističke organizacije.

Ubijeni Julhaz Manan ranije je bio zaposlen u Ambasadi SAD u Daki, a radio je i za Američku agenciju za međunarodni razvoj (USAID).

Bio je i urednik prvog bangladeškog časopisa namijenjenog gej, biseksualnoj i transrodnoj zajednici. U napadu je ubijen i njegov prijatelj.

Petorica napadača upali su u stan 35-godišnjeg Manana i izboli dvojicu muškaraca, a prilikom napuštanja zgrade uzvikivali su "Alahu akbar", javili su mediji.

Ambasada SAD u Bangaldešu i Stejt department osudili su ubistva.

Napad se dogodio dva dana pošto su nepoznati napadači mačetama ubili jednog univerzitetskog profesora na sjeverozapadu Bangladeša.

Bonus video: