Žustra debata Klintonove i Sandersa: "Gledaoci vas neće čuti ako nastavite da urlate"

Bivša državna sekretarka je oštro kritikovala Sandersov stav o kontroli naoružanja, dok se senator iz Vermonta obrušio na njenu podršku ratu u Iraku 2003 vezujući to za isti tip razmišljanja koji je doveo do američke intervencije u Libiji
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Berni Sanders, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 07:48h

Demokratski pretendenti na nominaciju za predsjedničkog kandidata u SAD, Hilari Klinton i Berni Sanders, još više su zaoštrili ton u debatama, a u najnovijoj, u Bruklinu, kritikovali su političke stavove i rezultate jedan drugog sa žestinom koja znatno odudara od učtivosti u njihovim ranijim sučeljavanjima.

I Klinton i Sanders su sinoć priznali jedno drugom kvalifikacije za predsjednika, ali su, s druge strane, jedno drugom osporili sposobnost adekvatnog rasuđivanja, prenosi BBC.

Bivša državna sekretarka je oštro kritikovala Sandersov stav o kontroli naoružanja, dok se senator iz Vermonta obrušio na njenu podršku ratu u Iraku 2003 vezujući to za isti tip razmišljanja koji je doveo do američke intervencije u Libiji.

Sanders je, takođe, više puta kritikovao Klintonovu zbog njenih finansijskih veza sa Vol Stritom, a ona je dovela u pitanje razboritost njegovih političkih predloga.

U jednom trenutku je voditelj pokušao da prekine burnu debatu upozorivši ih da "gledaoci neće moći da čuju nijednog od njih ako nastave da urlaju jedan na drugog".

Bonus video: