Britanska Djevičanska Ostrva obećala istragu o o ofšor poslovima

Ta britanska teritorije se često koristila za registraciju ofšor kompanija i fondova kako bi se od javnosti zaštili identiteti vlasnika
420 pregleda 0 komentar(a)
Britanska Djevičanska ostrva, Foto: Toptravellists.net
Britanska Djevičanska ostrva, Foto: Toptravellists.net
Ažurirano: 06.04.2016. 15:53h

Vlasti na Britanskim Djevičanskim Ostrvima saopštile su da poslije objavljivanja "Panamskih dokumenata" pokreću istragu da li su prekršeni finansijski propisi na toj britanskoj teritoriji na Karibima.

Britanska Djevičanska Ostrva su imala istaknutu ulogu u ofšor poslovanjima, a zauzimaju i istaknuto mjesto u procurijelim dokumentima iz panamske firme Mosak Fonseka koja svjedoče kako su moćni i bogatio prali pare preko ofšor kompanija.

Ta britanska teritorije se često koristila za registraciju ofšor kompanija i fondova kako bi se od javnosti zaštili identiteti vlasnika.

Finansijske vlasti na Britanskim Djevičanskim Ostrvima saopštili su da će "sprovesti temeljnu istragu preko nadležnih vlasti i da će preduzeti dodatne mjere, gdje bude potrebno".

Britanska Djevičanska Ostrva navode da imaju "strogu" kontrolu finansijskog sektora i da se pridržavaju međunarodnih standarda.

Na tim ostrvima je prošle godine bilo osnovano 9.389 novih kompanija, a godinu dana ranije 11.436. U tom arhipelagu živi oko 30.000 stanovnika.