Obama: Belgijanci, čuvamo vam leđa

Obama je istakao da su američki zvaničici pojačali obavještajnu saradnju i da se agenti FBI nalaze u Belgiji, gdje pomažu u istrazi o napadima u Briselu
7 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.03.2016. 17:37h

Američki predsjednik Barak Obama uputio je saučešće porodicama dva američka državljanina koji su poginuli u napadima u Briselu i poručio Belgijancima da SAD "čuvaju njihova leđa" u borbi protiv terorizma.

Obama je, tokom nedjeljnog obraćanja putem radija i interneta, ponovio svoje obećanje da će nastaviti da sprovodi kampanju protiv Islamske države, koja je preuzela odgovornost za napade u Briselu.

On je istakao da američki zvaničnici sarađuju sa svojim saveznicima kako bi se iskorijenile akcije takozvane Islamske države u Evropi, prenio je AP.

Obama je istakao da su američki zvaničici pojačali obavještajnu saradnju i da se agenti FBI nalaze u Belgiji, gdje pomažu u istrazi o napadima u Briselu.

Američki predsjednik najavio je da će on i saveznici razmotriti vazudšnu kampanju, predvođenu SAD, kao i specijalne operacije protiv Islamske države kada se svjetski lideri budu okupili sljedeće nedjelje u Vašingtonnu na samitu o nuklearnoj bezbjednosti.

Bonus video: