Sjeverna Koreja prijeti "bijednim krajem" Južne Koreje i SAD

Najnoviji napad Pjongjanga stize u trenutku kada se Seul i Vašington spremaju za godišnje vojne vježbe
3 komentar(a)
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Kim Džong Un, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2016. 09:22h

Sjeverna Koreja je danas zaprijetila Južnoj Koreji i njenim američkim saveznicima "bijednim krajem" i objavila "borbu odmazde i pravde" protiv južnokorejske predsjednice Park Geun-hje.

Sjevernokorejska artiljerija je spremna da njen kabinet pretvori u "plamen i pepeo", saopštio je Pjongjang.

"Upozorenje Sjeverne Koreje nije prazna priča. To ćemo jasno pokazati bijednim krajem SAD i grupe okupljene oko Parkove", naveo je Komitet za mirno ujedinjenje Koreje.

Najnoviji napad Pjongjanga stize u trenutku kada se Seul i Vašington spremaju za godišnje vojne vježbe koje će ove godine biti veće nego ikada, a nakon što je Sjeverna Koreja izvršila nuklearne probe i testirala rakete dugog dometa.

Vojne vježbe pod nazivom "Rešenost i Mladi orao" koje će uključiti probe vazdušnih napada na ključne ciljeve u Sjevernoj Koreji su "trostruko prokleta provokacija" ocjenjuje Pjongjang.

Odnosi između dvije Koreje pali su na najnižu tačku za posljednjih nekoliko godina, u trenutku kada konzervativna južnokorejska predsjednica Park upozorava Pjongjang da ide putem "samouništenja" a sjevernokorejski lider Kim Jong Un insistira na vršenju nuklearnih proba.

Bonus video: