OSUDIO TERORISTIČKE NAPADE

Obama: Učinićemo sve da zaštitimo naše prijatelje u Belgiji

„Možemo i pobijedićemo one koji cijelom svijetu prijete nesigurnošću“, rekao je Obama
38 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.03.2016. 15:20h

 Američki predsjednik Barak Obama osudio je danas terorističke napade u belgijskoj prijestonici u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo 34 ljudi.

„Misli Amerikanaca su uz Belgijance, stojimo uz njih. Uradićemo šta god je potrebno da privedemo pravdi one koji su izvršili napad“, izjavio je Obama.

Kako kaže, napad u Briselu je samo podsjetnik da svijet mora da se ujedini i bude zajedno bez obzira na nacionalnost, vjeru, rasu...

„Možemo i pobijedićemo one koji cijelom svijetu prijete nesigurnošću“, rekao je Obama na konferenciji za medije na Kubi.

Njegova posjeta Havani predstavlja prekretnicu poslije decenija zategnutih odnosa dvije zemlje i daje entuzijazam Kubancima, čija je komunistička vlada oštro kritikovala deset prethodnih američkih lidera.  Posjeta Kubi, prva u koju jedan predsjednik SAD dolazi u posljednjih 88 godina, bila je nezamisliva dok se on nije sa Kastrom u decembru 2014. godine saglasio da okonča otuđenje koje je počelo kada je kubanskom revolucijom zbačena proamerička vlada 1959.  Serija eksplozija potresla je jutros aerodrom i mrežu metroa u Briselu, stradala je 31 osoba, povrijeđeno je 250, a prijestonica EU je blokirana.  Islamska država je preuzela odgovornost, a u pitanju je novi napad terorista u srcu Evrope nakon smrtonosnih napada u Parizu. 

Preporučujemo za Vas