Tramp: Ako mi republikanci ne daju nominaciju, mogući su neredi

U SAD je tokom Superutorka 2, novog kruga unutarstranačkih izbora predsjedničkih kandidata, Tramp kod republikanaca pobijedio u tri države
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2016. 12:42h

Favorit za republikanskog predsjedničkog kandidata u SAD Donald Tramp izrazio je danas uvjerenje da će imati dovoljno delegata da bi mogao da dobije stranačku nominaciju, upozorivši na moguće nerede ukoliko mu republikanska predsjednička nominacija bude uskraćena.

"Mislim da ne možete da kažete da se to (nominacija) ne dobija automatski. Mislim da ćete imati nerede...Jer ja predstavljam milione ljudi", rekao je Tramp CNN-u, a prenosi Rojters.

U SAD je tokom Superutorka 2, novog kruga unutarstranačkih izbora predsjedničkih kandidata, Tramp kod republikanaca pobijedio u tri države.

Iako je dosad uspio da prikupi najveći broj delegata pred republikansku konvenciju, koja se održava u julu i na kojoj će biti proglašen kandidat te stranke na izborima za predsjednika SAD, Tramp je osvojio samo 46 odsto od ukupnog broja delegata koji su do sada bili u igri.

Ako tako nastavi, možda neće uspjeti da osigura nominaciju, što znači da će na samoj konvenciji imati protivkandidata, pa će njen ishod biti do kraja neizvjestan, naveo je AP.

Bonus video: