Makedonija namjerava da izbjeglice vrati u Grčku

Rojtersov svjedok sa lica mjesta potvrdio je da su stotine izbjeglica i migranata uspjele da se probiju u Makedoniju a, prema tamošnjim obavještajnim izvorima, vojska i policija su intervenisale kada je grupa migranata ušla u zemlju
0 komentar(a)
Izbjeglice, Makedonija-Grčka, Foto: Reuters
Izbjeglice, Makedonija-Grčka, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2016. 08:57h

Više stotina migranata, koji su ilegalno ušli u Makedoniju, biće vraćeno u Grčku, izjavila je portparolka makedonske policije, prenosi Rojters.

Prema podacima makedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova, privedeno je između 600 i 700 izbjeglica, dok agencija Anadolija prenosi da je privedeno oko 3.000 migranata.

Među njima je i oko 30 novinara, koji su pratili izbjeglice. Oni su kažnjeni sa po 250 eura zbog ilegalnog prelaska granice.

Pošto je Skoplje zatvorilo granice za izbjeglice, stotine migranata blokiranih na sjeveru Grčke nastoji da uđe u Makedoniju zaobilazeći granične prelaze.

Rojtersov svjedok sa lica mjesta potvrdio je da su stotine izbjeglica i migranata uspjele da se probiju u Makedoniju a, prema tamošnjim obavještajnim izvorima, vojska i policija su intervenisale kada je grupa migranata ušla u zemlju.

U ponedjeljak je grupa od oko 1.000 migranata krenula preko granice, zaobilazeći granične prelaze, a kasnije se za njima uputila još jedna veća grupa.

Čim bi prešli granicu, međutim, makedonsku vojnici bi ih pokupili i potrpali u kamione, prenosi Rojters.

"Preduzimamo mjere da vratimo tu grupu u Grčku", izjavila je portparolka makedonske policije.

Bonus video: