Turska bombardovala položaje Kurda u Iraku

U 11 vazdušnih napada uništeno je svih 18 nedavno identifikovanih meta, među kojima su i skladišta municije i skloništa, tvrdi vojska, a prenosi Rojters
3 komentar(a)
turska bombardovanje RPK, Foto: Twitter.com
turska bombardovanje RPK, Foto: Twitter.com
Ažurirano: 14.03.2016. 09:21h

Turski vojni avioni bombardovali su jutros kampove zabranjene Radničke partije Kurdištana (PKK) na sjeveru Iraka, saopštila je turska vojska.

U 11 vazdušnih napada uništeno je svih 18 nedavno identifikovanih meta, među kojima su i skladišta municije i skloništa, tvrdi vojska, a prenosi Rojters.

Turski zvaničnici su, takođe, proglasili policijski čas u jugoistočnom gradu Sirnaku, pretežno naseljenom Kurdima, saopšteno je iz kancelarije guvernera.

Policijski čas stupiće na snagu večeras.

U jučerašnjem bombaškom napadu u turskoj prijestonici Ankari poginulo je najmanje 37 osoba, izjavio je turski ministar zdravlja Mehmet Muezinoglu.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za sinoćnji napad, u kojem je takođe povrijeđeno 125 osoba, a neimenovani zvaničnik je naveo da preliminarni rezultati istrage ukazuju da je ekstremistička Radnička partija Kurdistana ili neka grupa povezana sa njima odgovorna za napad.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan je poslije napada poručio da će borba protiv terorizma biti okončana uspjehom i da će "terorizam biti bačen na koljena".

Bonus video: