Tramp otkazao miting poslije protesta njegovih protivnika

Trampovi protivnici uzvikivali su "Ućutkali smo ga" dok se iz reda pristalica čulo "Želimo Trampa!"
1 komentar(a)
Ažurirano: 12.03.2016. 09:09h

Kandidat Republikanske stranke za predsjedničke izbore u SAD Donald Tramp otkazao je miting u Čikagu nakon što se hiljade okupljenih podijelilo u dva suprotstavljena tabora - pristalice i protivnike njegove kandidature.

Članica Trampovog osoblja sinoć je, skoro pola sata nakon predviđenog početka mitinga, izašla na podijum i rekla da će miting biti odložen iz bezbjednosnih razloga, objavila je televizija MSNBC.

U saopštenju kampanje američkog biznismena, koje je izdato kasnije, navedeno je da će miting biti održan neki drugi dan, ali nije precizirano kada, prenosi Rojters.

Poslije te objave, čulo se pjevanje i navijanje među okupljenima, a nakon što je došlo do cijepanja plakata izbili su sukobi, te je policija intervenisala.

Trampovi protivnici uzvikivali su "Ućutkali smo ga" dok se iz reda pristalica čulo "Želimo Trampa!".

Tramp je u telefonskom razgovoru za MSNBC, ubrzo nakon otkazivanja događaja, rekao da se sastao sa pripadnicima policije po dolasku u Čikago i da je smatrao da će biti moguće održati miting.

On je rekao da je napravio "mudru odluku" odloživši događaj radi bezbjednosti ljudi.

"Ne možete više ni da održite miting u glavnom gradu ove zemlje", rekao je Tramp istakavši da je planirao da sa svojim pristalicama održi miran skup i da do sada nijesu imali nikakvih problema.

On je dodao da očekuje da se podrška njegovoj kandidaturi za predsjedničkog kandidata Republikanske stranke sada "samo povećati".

Galerija

Bonus video: