Seul: Sjeverna Koreja hakovala telefone zvaničnika J.Koreje

Nije navedeno ko su zvaničnici čiji su telefoni hakovani, niti da li ukradene tekstualne i glasovne poruke sadrže neke povjerljive informacije
0 komentar(a)
Sjeverna Koreja, Foto: Twitter
Sjeverna Koreja, Foto: Twitter
Ažurirano: 08.03.2016. 10:49h

Južnokorejska obavještajna agencija je danas optužila Sjevernu Koreju da je hakovala pametne telefone više desetina zvaničnika Južne Koreje, iz kojih je ukrala tekstualne i glasovne poruke, kao i liste poziva.

U saopštenju Nacionalne bezbjednosne službe Južne Koreje se navodi da je hakovanje izvršeno krajem februara i početkom marta, prenjela je agencija AFP.

Nije navedeno ko su zvaničnici čiji su telefoni hakovani, niti da li ukradene tekstualne i glasovne poruke sadrže neke povjerljive informacije.

Sjeverna Koreja je takođe bezuspješno pokušala da hakuje mejl naloge zvaničnika južnokorejske željeznice početkom godine, u sklopu priprema za sajber-napad na kontrolni sistem južnokorejske željeznice, navodi se u saopštenju Nacionalne bezbjednosne službe.

Zvanični Seul je posljednjih godina više puta optuživao Pjongjang za sajber-napade, što je Sjeverna Koreja negirala.

Zvanični Pjongjang je juče upozorio da će preduzeti preventivne nuklearne udare kao odgovor na vojne vježbe Seula i Vašingtona, koje smatra probom invazije.

Bonus video: