Filipini: Muslimanski pobunjenici napali vojni kamp, više od 20 poginulih

Većinski muslimanska provincija Južni Lanao je oko 840 kilometara udaljena od glavnog grada Manile. Pobunjenici su 2014. godine potpisali mirovni sporazum s filipinskom vladom
1 komentar(a)
Manila, Foto: Shutterstock
Manila, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.02.2016. 17:09h

Oko 20 muslimanskih pobunjenika i tri filipinska vojnika su poginula u trodnevnim sukobima na jugu zemlje, saopštio je danas portparol vojske.

Brigadni general Restituto Padila izjavio je da su sporadični sukobi počeli kada je oko 40 pripadnika još nepoznate grupe u subotu ujutro otvorilo vatru na vojni kamp u gradu Butig u proviniciji Južni Lanao.

Napadačima se u nedjelju pridružilo još oko 40 pobunjenika, a vojska je u taj region poslala dodatne trupe, bombardere, helikoptere i artiljeriju, rekao je Padila.

Pojedine borbe su se, prema njegovim riječima, odvijale u naseljenim oblastima.

Padila je rekao da su napadači možda pripadnici grupe povezane s osumnjičenim teroristom iz Indonezije, koji je ubijen na tom području 2012. godine.

Većinski muslimanska provincija Južni Lanao je oko 840 kilometara udaljena od glavnog grada Manile. Pobunjenici su 2014. godine potpisali mirovni sporazum s filipinskom vladom.

Bonus video: