Miler reizabran za direktora Gasproma

Miler vodi Gasprom od 2001. Tipičan je izdanak 'lenjingradske ekipe' predsjednika Vladimira Putina, kojoj se priključio 1990, tada kao 28-godišnjak
0 komentar(a)
Aleksej Miler, Foto: Reuters
Aleksej Miler, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.02.2016. 08:04h

Predsjednik Upravnog odbora Gasproma, Aleksej Miler reizabran je na tu funkciju za novi petogodišnji mandat, saopšteno je iz ruske kompanije.

"Odbor direktora je razmotrio pitanje izbora predsjednika upravnog odbora Gasproma i jednoglasno je izabrao Milera za generalnog direktora počev od 31. maja, na period od pet godina", navodi se u saopštenju Gasproma.

Miler vodi Gasprom od 2001. godine. Tipičan je izdanak 'lenjingradske ekipe' predsjednika Vladimira Putina, kojoj se priključio 1990, tada kao 28-godišnjak, prenosi Biznis.ba.

Miler je punih pet godina, od 1991. do 1996, radio u čuvenom Komitetu za spoljne veze (KVS) peterburške gradske uprave, čiji je šef bio Putin.

Iz KVS-a potiču i predsjednik naftnog giganta Rosnjeft, Igor Sečin, premijer Rusije Dmitrij Medvedev, bivši premijer i sadašnji predsjednik Savjeta direktora Gasproma Viktor Zubkov, ministar finansija Rusije 12 godina Aleksej Kudrin, predsjednik Sberbanke German Gref, zamjenik predsjednik Vlade Dmitrij Kozak, kao i direktor Federalne službe za borbu protiv narkotika Viktor Ivanov.

Bonus video: