KRITIKE NA RAČUN NJEMAČKE KANCELARKE

Vals: Migraciona politika Merkelove nije održiva na duži rok

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je u intervjuu za njemački list Handelsblast da je politika njemačke kancelarke "jednostavno glupa" jer je "otvorila širom vrata Evrope čime je pozvala da dođu svi oni koji to žele"
0 komentar(a)
Manuel Vals, Foto: Reuters
Manuel Vals, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2016. 15:11h

Francuski premijer Manuel Vals ocijenio je da politika njemačke kancelarke Angele Merkel o otvaranju granica za izbjeglice "nije održiva na duži rok", prenijeli su danas njemački mediji.

"Takva politika je opravdana u jednom trenutku ali nije održiva na duži rok", rekao je Vals u intervjuu za subotnje izdanje njemačkog regionalnog lista Funke.

Francuski premijer je rekao da su ograničeni kapaciteti za prijem novih izbjeglica a u Njemačkoj kao i cijeloj Evropi postoje tenzije o rješavanju tog pitanja.

"Tenzije u Njemačkoj kao i u cijeloj Evropi o rješavanju izbjegličke krize nas navode da budemo jasni. Evropa ne može da primi sve izbjeglice iz Sirije, Iraka ili Afrike", rekao je Vals i dodao da Evropa treba da povrati kontrolu "nad svojim granicama i nad svojom politikom o izbjeglicama i davanju azila".

U Evropi se sve više kritikuje politika Angele Merkel prema otvaranju njemačkih granica za izbjeglice.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je u intervjuu za njemački list Handelsblast da je politika njemačke kancelarke "jednostavno glupa" jer je "otvorila širom vrata Evrope čime je pozvala da dođu svi oni koji to žele".

Premijerka Poljske Beata Šidlo ocijenila je za njemački Bild da je potreban "zaokret" od migracione politike njemačke kancelarke Angele Merkel.

Njemačka je 2015. godine primila rekordnih 1,1 miliona izbjeglica zbog čega je Angela Merkel suočena s rastućim kritikama i u svojom zemlji.

Preporučujemo za Vas