Voren: Američki avioni nisu bombardovali bolnice u Alepu

Portparol koalicije, pukovnik Stiv Voren, rekao je za agenciju AP da ruski avioni u Siriji koriste "glupe" bombe i neselektivno ih bacaju na naseljene oblasti bez obzira na to da li u tim oblastima ima žena i djece, civila ili bolnica
3 komentar(a)
Alepo, Sirija, Foto: Reuters
Alepo, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.02.2016. 15:19h

Portparol koalicije predvođene SAD u borbi protiv Islamske države demantovao je danas ruske tvrdnje da su američki avioni bombardovali bolnice u Alepu, i rekao da je taj incident primjer ruske "neselektivne" upotrebe sile.

Rusko Ministarstvo odbrane odbacilo je jučerašnje tvrdnje Pentagona da su ruski avioni pogodili dvije bolnice u Alepu i navelo da su američki avioni juče djelovali iznad tog grada. Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov rekao je danas da su ruski avioni pogodili ciljeve koji nisu bili bliže od 20 kilometara od Alepa.

General Konašenkov je rekao da su dva borbena aviona američkog ratnog vazduhoplovstva doletjela juče iz Turske i gađala Alep.

Portparol koalicije stacioniran u Bagdadu, pukovnik Stiv Voren, rekao je za agenciju AP da ruski avioni u Siriji koriste "glupe" bombe i neselektivno ih bacaju na naseljene oblasti bez obzira na to da li u tim oblastima ima žena i djece, civila ili bolnica.

Bonus video: